Dzieci z oddziału przedszkolnego w Kaninie wiedzą, że na ich zdrowie, oprócz ruchu fizycznego, duży wpływ ma także prawidłowe odżywianie się. Dlatego dziś – 28 listopada 2019 r., w ramach zakończenia realizacji kręgu tematycznego „Moje zdrowie i bezpieczeństwo”, przedszkolaki przygotowywały pyszne kanapki. Przed przystąpieniem do pracy każde dziecko założyło fartuszek, czapkę, przygotowało niezbędne przybory kuchenne oraz umyło rączki. Następnie – z otrzymanych na talerzach produktów – przedszkolaki tworzyły własną kompozycję zdrowych i smacznych kanapek. Nie zabrakło takich rzeczy jak: ciemne pieczywo, masło, ser żółty, twaróg, chuda wędlina, jajko. Jednak to warzywa – pomidor, ogórek, sałata, papryka, szczypiorek, natka pietruszki, koperek – zdominowały „kulinarne arcydzieła” małych Master Chefów. Dzieci z wielkim zaangażowaniem wykonywały swoją pracę, wykazując się olbrzymią pomysłowością, kreatywnością, pamiętając o zachowaniu bezpieczeństwa i higieny. Zadowolone przedszkolaki zabrały do swoich domów wykonane przez siebie „smaczne, zdrowe, kolorowe kanapeczki”, gdzie rezultat ich pracy mogli ocenić i skosztować oni sami oraz ich najbliżsi.
Efekty dzisiejszej pracy, można zobaczyć w galerii zdjęć
.